Houten wanpanelen voor de woonkamer

Je kent het misschien wel: een gehorige woonkamer. Je hoort de buren de trap op- en afgaan en het geluid van de televisie weerkaatst tegen de muren. De stemmen van je bezoek galmen door de ruimte of het luide geblaf van de hond buiten verstoort je tijdens je ochtendritueel. Een woonkamer met een slechte akoestiek wekt vaak irritatie op, maar wat doe je eraan?

Akoestische houten wandpanelen in je woonkamer

Door een slechte akoestiek, kun je je soms minder thuis voelen in je eigen huis. Met houten wandpanelen in je woonkamer is dat probleem verleden tijd. De akoestische houten muurpanelen voor in je woonkamer werken geluiddempend, waardoor jij weer het maximale uit je favoriete ruimte kunt halen.

Dankzij ons ruime assortiment is er altijd een houten wandpaneel dat bij jouw woonkamer past. Ga voor een eikenhouten muurpaneel achter je eettafel of plaats een walnoot- of mokkakleurig paneel achter je televisie.

Wandpanelen in de woonkamer: een stijlvolle en slimme keuze

Voorbeeld 1: Strakke houten achterwand in de woonkamer

Creëer rust en sfeer in je woonkamer door een strakke houten achterwand te plaatsen. De houten akoestische panelen zijn stijlvol, passen binnen ieder interieur en verbeteren de akoestiek in je woonkamer. Maak het geheel compleet door, net als op de afbeelding hieronder, inbouwspots te plaatsen. 

Stakke houten achterwand in de woonkamer met spotjes en tv

Voorbeeld 2: Een donkere wandafwerking in de woonkamer

Ben je fan van de houten achterwand in je woonkamer maar kies je liever voor een donkere wandafwerking? Dat kan! Naast de lichte eikenhouten-variant zijn bij ons ook sfeervolle (donkere) walnoot- of mokka-kleurige panelen verkrijgbaar. 

Hangende TV met houten wandpanelen die om de hoek buigen

Voorbeeld 3: Witte muur met een paar houten panelen

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een deel van de muur te bekleden met houten akoestische panelen. Het contrast tussen de houten wand en de witte muur geeft een ontzettend speels en sfeervol effect. Verder profiteer je ook bij een aantal houten panelen al van de verbetering van akoestiek  en isolatie in de ruimte.

Open ruimte met maar twee houten panelen

Dáárom plaats je houten wandpanelen in de woonkamer

Geeft warme sfeer

Houten wandpanelen zijn niet alleen praktisch, ze geven je woonkamer ook een warme sfeer. Zonder dat je er je hele kamer voor overhoop hoeft te gooien, geniet jij van een knusse en fijne woonkamer die rust uitstraalt.

Werkt isolerend

De houten wandpanelen geven niet alleen een warme sfeer, ze werken ook nog eens isolerend. Dankzij de houten wandbekleding blijft die warme sfeer extra goed in je woonkamer hangen en kun je je fleecedeken opzij leggen.

Heeft luxe uitstraling

Naast een warme sfeer, geeft de houten wandbekleding je woonkamer ook een luxe uitstraling. De houten wandpanelen passen perfect bij een minimalistisch interieur, maar geven je woonkamer ook nét dat beetje extra.

Maakt extra ruimte

Wil je een extra ruimte maken in je woonkamer? Ook daar komen houten wandpanelen goed van pas. De stijlvolle houten wandbekleding is namelijk prima te gebruiken als scheidingswand. Hierdoor kun je je even afzonderen en heeft je woonkamer gelijk een mooie upgrade gehad.

Creëert diepte-effect

Lijkt je woonkamer klein door alle accessoires en meubels die erin staan? Met houten wandbekleding creëer je eenvoudig een diepte-effect. Hierdoor lijkt je woonkamer niet alleen groter, de kamer straalt ook nog eens meer rust en luxe uit. Een win-win situatie.

Verbetert de akoestiek

Bovenal heeft de houten wandbekleding een positief effect op de akoestiek in de woonkamer. De houten achterwand heeft een geluiddempend effect, waardoor de akoestiek in je woonkamer beter wordt. Zo kan de televisie weer een tikje zachter en kun jij je visite weer verstaan.

Wij staan voor je klaar

Ben jij fan geworden van onze houten wandpanelen voor in jouw woonkamer, maar heb je nog wat hulp nodig bij het uitzoeken? Ben jij bezig met het monteren van onze muurpanelen achter je eettafel, maar kom je er niet helemaal uit? Het team van Aku Woodpanel staat voor je klaar. Bij ons staat klantenservice hoog in het vaandel.

We zijn elke maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur voor al jouw vragen over onze houten wandpanelen.

Bestel nu onze wandpanelen voor de woonkamer

Akupanelen