EENVOUDIGE ZELF JE AKUPANELEN MONTEREN

Met de akoestische wandpanelen van Aku Woodpanel creëer je een prachtige houten wand én zorg je ervoor dat geluid geminimaliseerd wordt. Het grote voordeel van de akoestische panelen is dat je ze makkelijk zelf kunt monteren. Lees de instructies hieronder, zodat je zelf je akupanelen via lijmen of schroeven kan ophangen.

Kit

Montage met high tack kit

Stap 1: Meet de hoogte van de wand waar je de Akupanels wilt installeren en zaag de panelen op maat met een cirkelzaag. Als je geen cirkelzaag hebt, kun je een normale handzaag gebruiken om het hout en vilt in te korten.

Stap 2: Zorg ervoor dat de wand of het plafond waarop je de panelen gaat plaatsen schoon en vrij is van schroeven en andere obstakels. Schuur voorzichtig de ondergrond en ontvet met ammonia of een vervanger.

Stap 3: Breng de kit gelijkmatig aan op de achterkant van het paneel. Het is het beste om de kit in een vloeiende beweging over het gehele paneel te verdelen. Plaats het paneel op de gewenste plek op het oppervlak en druk het stevig aan.

Stap 4: Snijd het uitstekende randje vilt van het laatste paneel af met een scherp mes, zodat je eindigt met een houten lat. Dit geeft een nette afwerking aan de rand van je installatie.

Extra tip: Zorg ervoor dat je de panelen goed uitlijnt en controleert voordat je de kit aanbrengt. De kit kan erg sterk zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om het paneel te herpositioneren als het eenmaal is geplaatst.

Als je de high tack kit nodig hebt voor de installatie van de Akupanels, kun je deze bij ons verkrijgen voor € 12,95 per stuk.

Schroeven

Montage met schroeven

Stap 1: Meet de hoogte van de wand en zaag de panelen op maat met een cirkelzaag of een scherpe handzaag.

Stap 2: Maak de wand of het plafond schoon en vrij van schroeven en obstakels.

Stap 3: Bevestig de horizontale dwarslatten met een tussenruimte van minimaal 30cm op de wand of plafond.

Stap 4: Monteer de panelen met schroeven op de dwarslatten. Gebruik 12 schroeven per paneel en steek deze door het vilt voordat je ze aandraait.

Stap 5: Snijd met een scherp mes het uitstekende randje vilt van het laatste paneel af, zodat je eindigt met een houten lat.

Extra tip: Gebruik schroeven in dezelfde kleur als het vilt. We raden gipsplaat schroeven aan met een diameter van minimaal 4,8 mm en een lengte van 32 mm.