Tip: Boost je interieur met een stijlvolle houten achterwand

Raak je een beetje uitgekeken op je behang of wil je je interieur een boost geven zonder dat je daarvoor diep in de buidel moet tasten? Een houten achterwand is een prachtige toevoeging aan elke ruimte. 

Een mooie toevoeging aan elk interieur

Een houten achterwand is een geweldige manier om een fijne sfeer of een unieke stijl toe te voegen aan je interieur. Of je nou je woonkamer een upgrade wilt geven, een stijlvolle achtergrond zoekt voor je tv, een oase van rust wilt creëren in je slaapkamer of een warme sfeer wil geven aan je keuken. Een houten achterwand is altijd een goed idee. Hieronder lees je een aantal inspirerende tips voor het gebruik van een houten achterwand in verschillende ruimtes in je huis.

Een warme en uitnodigende keuken

De keuken is echt het hart van je huis. Hier kom je samen om heerlijke maaltijden koken en te nuttigen of om de dag door te spreken. Met een houten achterwand creëer je een gezellige en warme sfeer in jouw keuken. Kies voor een paneel met een landelijke uitstraling achter je eettafel of ga voor een strakker en moderner ontwerp achter je kookeiland. Combineer een houten achterwand met je moderne keukenapparatuur en zorg voor de perfecte balans tussen klassiek en eigentijds. 

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Een karakteristieke woonkamer 

Je woonkamer is de plek waar je ontspant en waar je tot rust komt. Dit is ook dé plek waar je je uit kunt leven en waar je persoonlijke stijl goed tot zijn recht komt. Voeg karakter toe en maak met een houten achterwand een gezellig en knus leeshoekje. Zorg voor meer diepte en textuur met een houten achterwand achter je bank. Voeg sfeerverlichting toe of monteer een aantal wandplanken om het helemaal af te maken.

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Een stijlvolle wand achter je tv

Maak een kunstwerk van je tv met een stijlvolle houten achterwand. Een televisie is vaak het middelpunt van je woonkamer. Een houten achterwand zorgt ervoor dat je tv nog beter tot zijn recht komt. Een mooi houten wandpaneel achter je tv transformeert de ruimte en geeft nog meer dat bioscoopgevoel. Monteer de houten achterwand in je tvkast of monteer je tv aan de achterwand zelf. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Een rustgevende slaapkamer

Maak van jouw slaapkamer een oase van rust en de ultieme plek om je even terug te trekken. Met een houten achterwand achter je bed creëer je een serene sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een lichte houtsoort en combineer deze met zachte kleuren en verschillende natuurlijke materialen voor een ontspannen sfeer. Of kies voor een donkere houten achterwand om je slaapkamer extra gezellig te maken. Plaats de achterwand achter je hoofdeinde of maak van de panelen zelf een hoofdeinde. Monteer nachtlampjes aan de houten panelen voor het ultieme knusse effect.

Houten achterwand bestellen

Verdient jouw interieur een mooie houten achterwand? Bij Aku Woodpanel vind je een breed scala aan houten wandpanelen. Zo is er een passende achterwand voor elke ruimte en voor elke stijl. Wil jij weten welke achterwand het best bij jouw interieur past? Het team van Aku Woodpanel staat voor je klaar. We zijn elke maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur voor al jouw vragen over onze houten achterwanden.

Ons assortiment houten achterwanden

AkuPanel