5 Creatieve manieren om akupanelen in je interieur te integreren

Akupanelen zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit moderne interieurs. De houten wandpanelen zijn meer dan alleen functionele geluiddempers. Ze voegen een unieke en stijlvolle uitstraling toe aan je inrichting. Er is een passende wandpaneel voor elk interieur. De veelzijdigheid van de wandpanelen zorgt ervoor dat je ze op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Van akupanelen op je plafond en achter je kapstok tot panelen als scheidingswand, deur of tv-meubel. Hieronder lees je hoe je de wandpanelen op deze creatieve manier kunt toepassen in jouw interieur.

1. Akupanelen als scheidingswand

Een scheidingswand is de perfecte manier om de ene ruimte te scheiden van de andere ruimte, zonder ze volledig af te sluiten en te isoleren. Je creëert twee losse ruimtes zonder het open gevoel te verliezen. Om te voorkomen dat je de hele tijd tegen een kale, saaie muur aankijkt, kun je akupanelen gebruiken. De houten wandpanelen lenen zich uitstekend voor een scheidingswand. Ze zorgen voor privacy en voegen tegelijkertijd extra sfeer en warmte toe aan de ruimte. Het feit dat ze geluiddempend werken en je in de twee afgescheiden ruimtes minder last van elkaar hebt, is ook mooi meegenomen. 

Akupanelen als scheidingswand

2. Akupanelen als deur

Ben jij klaar met standaard, saaie deuren? Het komt misschien niet snel in je op, maar ook aan de doorgangen in de woning kun je een creatieve draai geven. Met akupanelen maak je van jouw deuren iets bijzonders. Door je deur te bekleden met houten panelen, creëer je een unieke doorgang en voeg je een natuurlijke en rustieke uitstraling toe aan je interieur. Dat is nog eens een mooie binnenkomer. 

Akupanelen als deur
Akupanelen als deur
Akupanelen als deur

3. Akupanelen op je plafond

Hoewel we vaak naar akupanelen verwijzen als houten wandpanelen, zijn de panelen ook uitstekend op het plafond te gebruiken. Akupanelen op je plafond worden vaak vergeten, maar zijn zeker niet te onderschatten. De panelen hebben een verrassend effect op de uitstraling van je interieur. Net als op de wand, verbeteren akupanelen op je plafond de akoestiek en voegen ze een boel sfeer en warmte toe. En zeg nou zelf, een unieker plafond bestaat er niet.

Akupanelen op je plafond

4. Akupanelen als kapstok 

Wie zegt dat een kapstok alleen maar functioneel moet zijn, heeft het mis. Een kapstok kan ook prima dienen als decoratie. Door akupanelen te gebruiken achter de haakjes van je kapstok, maak je van je entree een gezellige en sfeervolle ruimte. Een charmante en praktische oplossing voor het opbergen en ophangen van je jassen en tassen en meteen een warm welkom.

Akupanelen als kapstok
Akupanelen als kapstok

5. Akupanelen als tv-meubel

Je ziet ze steeds vaker; akupanelen achter je tv. De houten achterwand zorgt voor een sfeervol thuisbioscoop-gevoel. Maar wist je dat je ook de panelen onder je tv kunt integreren? Door van de akupanelen een tv-meubel te maken, geef je een opvallende en eigentijdse uitstraling aan je woonkamer. Kies ervoor om kastjes in je tv-meubel te maken of laat het één geheel waar je mooie accessoires op kunt zetten. Aan jou de keuze.

Akupanelen als tv-meubel

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden om met akupanelen jouw interieur een unieke uitstraling te geven, zijn eindeloos. Of je nou een modern of rustiek interieur hebt, akupanelen passen perfect in elke interieurstijl. Zo vind je altijd wel een manier om de houten panelen op een originele en creatieve manier toe te passen in jouw inrichting. Ga aan de gang met een DIY-project, bezoek onze webshop om de verschillende mogelijkheden te ontdekken of bekijk onze andere blogs voor meer inspiratie