Transformeer je interieur met stijlvolle decopanels

Naast stijlvolle akupanelen koop je bij Akuwoodpanel de mooiste decopanels. Dankzij ons brede assortiment en variatie in patronen, is er altijd een paneel dat perfect bij jouw interieur past. Deze panelen zijn een perfect alternatief voor traditionele vormen van wandbekleding. De houten hexagons zijn duurzaam, eenvoudig te installeren en transformeren elke ruimte. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Duik met ons in de wereld van decopanels.

Alternatief voor traditionele wandbekleding

Wat zijn decopanels eigenlijk? Decopanelen zijn decoratieve houten wandpanelen. De esthetische panelen veroveren de interieurwereld en zijn een trendy alternatief voor traditionele vormen van wanddecoratie. De houten mozaïek is niet alleen functioneel, maar bovenal ook een stijlvolle toevoeging aan je woonruimte. Het toepassen van decopanelen is een eenvoudige manier om je inrichting een upgrade te geven.

Passend in elk interieur

De stijlen en patronen van onze decopanelen zijn zo divers dat er een passend paneel is voor elk interieur. De hexagons van hout zijn dé manier om jouw woonruimte te verfraaien. Of je nou van strak en modern houdt, fan bent van een minimalistisch interieur of toch voor een extravagante of klassieke uitstraling kiest, er is altijd een decopaneel dat bij jouw smaak past. Van de hexagon-vormige patronen van de Snowdrop collectie tot de kubusvormen van de Lobelia collectie

Decopanelen

Decopanelen groen

Transformeer je woonruimte met decopanelen

Als je een beetje bent uitgekeken op je interieur, maar niet je complete inrichting wilt vernieuwen, zijn decopanels de oplossing. Met houten decopanelen transformeer je in een klap je complete woonruimte. De speelvolle en decoratieve ontwerpen brengen elke ruimte tot leven. Die saaie tussendeur? Die geef je een upgrade met houten mozaïek. En die kale muur in de woonkamer? Met onze hexagons van hout breng je ‘m tot leven.

Decopanelen deur

Decopanelen muur

Decopanelen, een duurzame oplossing

Bij Aku Woodpanel hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Daarom zijn al onze decopanelen geheel milieuvriendelijk. De houten mozaïek is volledig afkomstig en geproduceerd uit gecertificeerde duurzame bronnen. De panelen bieden dus niet alleen een luxe uitstraling, maar zijn ook een bewuste keuze.


Om te zorgen dat je ook zo lang mogelijk van je stijlvolle decopanels geniet, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. De houten hexagons zijn gelukkig erg onderhoudsvriendelijk. Je maakt de houten decopanelen makkelijk schoon met een vochtige doek, een stofzuiger en een stoffer of swiffer. Kies bijvoorbeeld voor een milde, lauwwarme zeepoplossing en neem de panelen met een zachte doek af. Let erop dat je geen agressieve schoonmaakproducten of schurende materialen gebruikt die je decopaneel kunnen beschadigen.

Eenvoudig te installeren

Hoewel de patronen er misschien ingewikkeld uitzien, is het monteren van de hexagons van hout dat niet. Het installeren van de decopanelen is zelfs heel eenvoudig. Kies ervoor om de houten decopanels aan te brengen met onze high tack montage kit of monteer ze aan de muur met schroeven. Kom je er toch niet helemaal uit? Wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen.

Montage met high tack montage kit:

Stap 1: Meet de hoogte van de wand waar je de decopanels wilt installeren en zaag de panelen op maat.
Stap 2: Zorg ervoor dat de plek waar je de panelen plaatst schoon en vrij is van schroeven en andere oneffenheden.
Stap 3: Breng de kit gelijkmatig aan op de achterkant van het decopaneel. Plaats vervolgens de houten mozaïek op de gewenste plek en druk het stevig aan.

Stap 4: Snijd eventueel het uitstekende randje vilt van het laatste paneel af met een scherp mes, zodat je eindigt met een houten lat. Dit geeft een nette afwerking aan de rand van je installatie.

DIY

Omdat het installeren van de houten mozaïek zo gemakkelijk is, biedt het de mogelijkheid om te experimenteren met plaatsing en patronen. Gebruik de stijlvolle panelen bijvoorbeeld als hoofdbord achter je bed of bekleed je kookeiland ermee. Plaats ze op je plafond of gebruik ze om je tv-meubel mee te bekleden. Er zijn genoeg creatieve manieren om onze decopanelen of akupanelen in je interieur te integreren.

Decopanelen muur met licht

Akuwoodpanel decopanelen