Belangrijke overwegingen bij de aanschaf van akupanelen

Akupanelen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit moderne huishoudens. De geluidsabsorberende panelen zijn populair en dat is niet gek. De akoestische wandpanelen zijn niet alleen stijlvol, maar hebben veel praktische voordelen. De panelen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en makkelijk te installeren. Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden voordat je de geluidsisolerende panelen aanschaft. 

Wat zijn akupanelen?

Akupanelen zijn geluidabsorberende panelen. De akoestische wandpanelen zijn speciaal ontworpen om de akoestiek van een ruimte te verbeteren. Dat doen ze door geluidsgolven te absorberen, waardoor je minder last hebt van echo’s en geluidsoverlast. Daarnaast zijn akupanelen een lust voor het oog. De wandpanelen zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd hout, zijn eenvoudig te installeren en onderhoudsvriendelijk. 

Verschillende soorten akupanelen

Bij Aku Woodpanel hebben we een ruim aanbod aan akupanelen. Elke soort en elk design heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Van klassieke eikenhouten panelen tot moderne en kleurrijke wandpanelen met visgraatmotief. Dankzij ons grote assortiment is er altijd een geluidsabsorberend wandpaneel dat bij jouw interieur past. 

Verschillende duurzame materiaal

Onze akupanelen worden stuk voor stuk van milieuvriendelijke materialen, duurzaam houtfineer en gerecycled vilt gemaakt. Aan u alleen de vraag of u kiest voor een van de verschillende klassieke eikenhouten wandpanelen, een van de stijlvolle mokkahouten panelen, een van de warme walnoothouten panelen of een van de speciale akupanelen met een speels motief. De akupanelen zijn te combineren met verschillende interieurstijlen

Esthetisch en aanpasbaar

Akupanelen zijn niet alleen praktisch, maar bovenal ook esthetisch aantrekkelijk. De geluidsabsorberende panelen hebben een luxe uitstraling en geven elk interieur net dat beetje extra. Pas je interieur eenvoudig aan door een paar akoestische wandpanelen achter de televisie te plaatsen en creëer zo een thuisbioscoop. Meer akupanelen bij je eettafel of om je kookeiland, zodat je het gevoel krijgt van een luxe restaurant. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Eenvoudig te installeren en onderhouden

Als je kiest voor geluiddempende wandpanelen, wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan de montage. Akupanelen zijn snel en eenvoudig te installeren, welke soort je ook kiest. Hoeveel tijd en energie het kost, is voornamelijk afhankelijk van de plek waar je akoestische panelen monteert. Kies voor montage met schroeven, of gebruik onze handige high tack montage kit. Onderhoud en schoonmaak vergt weinig tijd, akupanelen zijn namelijk onderhoudsvriendelijk. Door de geluidsisolerende panelen regelmatig af te nemen met een licht vochtige doek, blijven ze als nieuw.

Akoestische wandpanelen

Het grootste voordeel van akupanelen is de geluiddempende werking. Heb je last van een galm in huis, hoor je de televisie van de buren in jouw woonkamer of wil jij de ongestoord werken in je thuiskantoor? Akupanelen werken geluiddempend en zijn daarom de perfecte oplossing. De houten wandbekleding absorbeert geluid van binnen- en buitenaf en vermindert de geluidsoverlast in huis. Zo kun jij ongestoord aan het werk of optimaal genieten van de stilte en de rust.

Plaatsing en ruimtelijke invloed

De plaatsing van de akoestische wandpanelen heeft invloed op de geluiddempende werking in de ruimte. Hoe dichter je de akupanelen bij de bron van het geluid plaatst, hoe beter het werkt. Plaats je een enkel geluidsisolerend wandpaneel, dan zal het effect anders zijn dan wanneer je meerdere akupanelen naast elkaar monteert. Kies voor twee of meer geluiddempende panelen in de hoek van de kamer of plaats de akupanelen op het plafond. Dit heeft niet alleen invloed op de akoestiek, maar ook je interieur en de ruimte. Denk daarom goed na waar je de panelen plaatst.

Combineren met andere akoestische oplossingen

Je kunt onze akoestische wandpanelen ook combineren met andere akoestische oplossingen. Monteer bijvoorbeeld onze panelen achter je televisie en leg voor je tv-meubel een geluiddempend vloerkleed. Ook schilderijen, gordijnen en andere vormen van raamdecoratie werken geluiddempend en zijn perfect te combineren met geluidsisolerende panelen. 

Waar let je op bij aankoop van akupanelen?

Bij het aanschaffen van akupanelen zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Los van de kleur, het design en de hoeveelheid panelen. Het is belangrijk om te kijken naar je budget en de prijs-kwaliteitverhouding, garantie en service en natuurlijk de ervaringen en beoordelingen van andere kopers.

Budget

Je budget en de kosten van de akupanelen zijn misschien wel het belangrijkste aspect om rekening mee te houden. Aku Woodpanel biedt geluidsabsorberende wandpanelen van de beste kwaliteit tegen een betaalbare prijs, mede dankzij lage transportkosten. Alleen Aku Woodpanel verkoop akupanelen met 3-zijdig houtfineer. 

Service

Een goede service is onmisbaar. Naast kwaliteit vinden we bij Aku Woodpanel een goede klantenservice heel belangrijk. We denken mee en zijn flexibel. Wij kennen geen problemen, alleen oplossingen. Daarom reageren we snel op je vragen, bieden we snelle en transparante levertijden en zorgen we ervoor dat jij snel geniet van je nieuwe akoestische wandpanelen.

 

Veelgestelde vragen

Zijn akupanelen geschikt voor elke ruimte?

Akupanelen zijn geschikt voor bijna elke ruimte. De houten wandpanelen kunnen slecht tegen vocht. Daarom zijn akupanelen buiten, in de badkamer of een vochtige garage geen goed idee.

Hoe beïnvloeden akupanelen de ruimteakoestiek?

Een akoestisch wandpaneel absorbeert het geluid waardoor het geluid dus niet weerkaatst. Het paneel bestaat uit drie verschillende lagen; vilt, een vezelplaat en daarbovenop latten van MDF met een melamine oppervlak. Het vilt zorgt ervoor dat het geluid gedempt en geabsorbeerd wordt en de vezelplaat breekt de geluidsgolven.

Zijn akupanelen eenvoudig zelf te installeren?

Het installeren van akupanelen is heel eenvoudig. Kies ervoor om de geluiddempende panelen aan te brengen met onze high tack montage kit of monteer ze aan de muur met schroeven. Kom je er toch niet helemaal uit? Wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen.